Pěkně vypasená smažená tarantule. Ochutnáte gastropoklady z Kambodže?
Za týden tu můžete posbírat tolik gastronomických zážitků jako jinde za půl roku. Ne nadarmo se...
Sedm parádních pokladů chorvatské domácí kuchyně, které musíte ochutnat
Už žádné zásoby s sebou! Přestože jsme měli dlouhá léta pověst paštikářů, kteří si na Jadran vozí...
Nádherné zahrady světa na jednom místě. Objevte nový ráj v Berlíně
Největším letošním lákadlem Berlína není pestrá asijská gastronomie, skvělé nákupy, ani nejrůznější...
Lisabon za hubičku. Nejlevnější metropole západu láká mladé
Lisabon je město nabité desítkami nejrůznějších atrakcí, od skvělého jídla a vína až po hudbu a...
Katedrála v Higuey: Betonová příšera, nebo nejkrásnější chrám světa?
Pro někoho je to příšera s fasádou připomínající vojenský bunkr, podle jiných naopak krásná ukázka...
Nejlepší plakáty historie. Švýcarsko se chlubí turistickým marketingem
Nejen zboží, ale i země mají svůj marketing. V čele umění „prodat“ své přírodní krásy stálo vždy...
Zlatý důl jménem Gaudí. Milovníci umění musí v Barceloně tvrdě platit
Za návštěvu památek geniálního španělského architekta zaplatíte v Barceloně majlant. Rok od roku...
Továrna na lososy. Jak se vyrábí mořská delikatesa pro střední Evropu
Třicet šest hodin. Právě za tuhle dobu dorazí chlazený filet lososa kamionem z Norska do Prahy,...
Přinuťte hvězdy mluvit. Astrologický klenot indického mahárádži
Rádžasthánský vládce Džaj Singh II. byl jako náš Rudolf II. Bohatý mahárádža chtěl číst svůj osud...
Mozek na talíři a čirý strach. Do strašidelného zámku v Dubaji děti nesmí
Pocta akčním hrdinům z amerických velkofilmů, nejstrašidelnější zámek hrůzy široko daleko či...
Parádní jarní lyžování. V Obereggenu si můžete užívat až do Velikonoc
Přestože u vstupu na lanovku vedoucí na jednu z černých sjezdovek provokuje nápis „neexistují těžké...
Burger ze zlata, sushi z karbanátků. Kuchaři v Dubaji musí šokovat
Dubaj je jedna z největších laboratoří multikulturalismu na světě. Ve městě dvakrát větším než...
Dršťky jsou lahůdka na celém světě. Se sýrem, zázvorem i telátky
Legendární dršťková polévka podávaná snad ve všech nádražních restauracích Rakouska-Uherska sice...
Nejlepší klobásy má Norimberk. Ty české jsou i z kachny či přeštíka
Jsou sice malé a navoněné po majoránce, přesto se norimberské klobásky staly ve světě gastronomie...
Jak se slaví Valentýn ve světě: v Arábii zákaz, na Filipínách svatba
Nebudeme vás unavovat historií svátku všech zamilovaných a raději se podíváme do různých zemí. Ne...
Kde a jak bolí láska. Muzeum nevinnosti v Istanbulu je dílem génia
Istanbulský vypravěčský génius a nositel Nobelovy ceny za literaturu Orhan Pamuk blufuje. K...
Adrenalin ve Svatém Mořici. Jak se staví nejstarší bobová dráha světa
Ledové koryto pro zazobané hazardéry, legendární bobová dráha či nejprudší sjezdovka na světě. Tři...
Parádní drinky pro silvestr. Kde je ochutnat a jak je připravit
Přestože k silvestrovské půlnoci patří již tradičně bublinky, během večera se obvykle pije pivo či...
Gastronomická exotika v Praze: kde ochutnat brouky, kuřecí pařátky, žáby
Vánočními svátky vás nejspíš provázela tradiční česká klasika, ale nyní možná přišel čas na...
Výlet do minulosti. Vánoční jídla, která porazil kapr se salátem
Štědrovečerní večeře našich předků byla paradoxně chudší i bohatší zároveň. Obvykle se podávalo pět...
Pět rad, jak si počínat při nákupu vína v supermarketu
Jdete na večeři a chcete přinést prezent, ale nemáte čas zamířit do vinotéky. A tak nakonec...
Pečené kaštany jsou nuda. Ochutnejte kaštanový dort nebo rizoto
Asi nejčastější případ, kdy se s jedlými kaštany setkáváme, jsou vánoční trhy. A to je škoda, neboť...
Chleba v láhvi a sušený čert. Deset gastro lákadel z vánočního Salcburku
Zatímco na české adventní trhy se chodí hlavně na svařák a trdelník, v rakouském Salcburku jsou...
O Vánocích na dva dny do plavek. Tropický ráj jen tři hodiny od Prahy
Zatímco venku vládne mráz s teplotami pod bodem mrazu, uvnitř monstrózního hangáru s objemem pěti...
Levná libra udělala z vánočního Londýna cestovatelský hit
Adventní Londýn praská ve švech. Jeden z nejnižších kurzů libry v poslední době láká k předvánočním...
Jitrnice s lanýži a lanýžové dršťky. Drahé houby dobývají naší kuchyni
Milovníci dobrého jídla zažívají gastronomický vrchol roku. Před pár týdny začala lanýžová sezóna,...
Svatý Martin: husožrouti porazili Beaujolais. Kam na nejlepší husu?
Kdo by se před deseti lety nadál, že se z Čechů stanou největší konzumenti hus ve střední Evropě....
Tisíc létajících kuchařů. Jak se vaří nejlepší catering do letadel
Také láska k létání prochází žaludkem. Jenže proklaté hladolety přibývají. Naštěstí stále létá dost...
Vraťte nám naše ryby. Kam za nejlepšími rybími specialitami v Česku
Každá druhá restaurace se dnes chlubí nabídkou čerstvých mořských ryb, naopak sladkovodní ryby z...
Dýňová horečka začíná. Víme, kde najít nejlepší speciality
Přestože většina dýní miluje hlavně 31. říjen, kdy se v USA slaví legendární Halloween a...
Pět nejslavnějších dezertů světa. Jak je vyrobit a kde je ochutnat
Říká se jim sladká tečka nakonec či půlnoční pohlazení. Případně to nejlepší z večeře, neboť právě...
Berlínské sekáče: kupte levné vintage originály, které nemá nikdo jiný
Tak pozor, tohle není žádná hrabárna. Berlínské vintage shopy připomínají spíše luxusní módní...
Milovník absintu a lehkých žen. Toulouse-Lautrec byl králem bohémů
Téměř celý dospělý život strávil na pařížském Montmartru. Se svými kumpány vymetal jeden podnik za...
Lesní houby jsou klenotem restaurací. Kam zajít na nejlepší speciality
Dlouhá léta to byla marnost nad marnost. Zatímco v Itálii či v Rakousku používá v létě a na podzim...
Kam se hrabou české food festivaly. Hitem Varšavy je night market
Úžasná, lehce dekadentní atmosféra, desítky stánků s převážně asijskou kuchyní, bary pod širým...
Ženy, zpěv a pivíčko. „Malý Oktoberfest“ blízko hranic vás dostane
Přelom srpna a září patří v jednom z nejstarších a nejkrásnějších měst na Dunaji pivu. Na kraji...
předchozí | 1 2 3 4 5 6 7 ... | další |