Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Johana Křížková

zkratka autora: jkr

Hříšně dobré čokoládové dezerty nejen na víkend

27.5.2017  0:02
Už žádné pocity viny. Čokoláda není jen božská mana, která vám pomůže překonat stresové situace a zlepšit náladu. Ona je dokonce zdravá. Prospívá srdci, snižuje krevní tlak a zlepšuje duševní...  celý článek

Jak přežít dlouhý let? Hodně vody, málo alkoholu a teplé ponožky

24.5.2017  0:00
Díky leteckému spojení se naše planeta scvrkla. Stačí koupit letenku a frčíme. Jenže zatímco v rámci Evropy létáme s rutinou, s jakou jezdíme za tetou do Sezimova Ústí, transkontinentální let...  celý článek

Červená řepa, špenát, karotka. Barevné jarní polévky k obědu i večeři

23.5.2017  0:39
Jarní počasí se nám chvílemi převléká do letního hávu, ale období záplavy čerstvé domácí zeleniny je ještě před námi. Přesto nám zelináři mají co nabídnout. Užívat si můžeme červenou řepu,...  celý článek

Bylinkové řízky, plněný bagel, jablečné šátečky. Na výletě vyhládne

20.5.2017  0:38
Pokud se chystáte na výlet do přírody, spojte ho s piknikem. Nebudete závislí na tom, jestli cestou potkáte použitelnou restauraci, a navíc si skvěle pochutnáte. Tyhle dobroty snadno zabalíte do...  celý článek

Hokejové jednohubky aneb něco malého a rychlého k pivu i televizi

16.5.2017  0:27
Kdo sleduje hokejové mistrovství, jistě dobře zná ten pocit, kdy sedíte napjatě před televizní obrazovkou a kolem vás nenápadně začne obcházet „mlsná“. Tyhle malé dobroty si v pohodě stihnete...  celý článek

Svoboda, surfování a práce na pláži. Digitální nomádka žije svůj sen

14.5.2017  0:00
Mohlo by to vypadat, že Veronika Pešková tráví celé dny jen potápěním, surfováním a popíjením drinků na terase bungalovu někde v exotické destinaci jihovýchodní Asie. Digitální nomádka však...  celý článek

Nenápadný půvab macaté jarní krasavice kedlubny

13.5.2017  0:48
Možná se vám dosud zdála tak trochu nudná jako ta pověstná panenka, co sedává v koutě. Nenechte se mýlit. Co tak bledou a zakřiknutou kedlubnu „vyzvat k tanci“? Pravděpodobně zjistíte, že se pod...  celý článek

Odlehčené večeře, které vám nepřidají kila a přivolají léto

9.5.2017  0:08
Těšení na dovolenou si můžete zpříjemnit lehčími večeřemi s masem i bez. Ať už to bude salát, nebo sendvič se šťavnatým trhaným masem, pochutnají si všichni z rodiny. Kdo chce hubnout do plavek,...  celý článek

Máte to rádi kyselé? Pozvěte do kuchyně rebarboru

6.5.2017  0:01
Reveň bývala v dobách nedostatku šikovnou náhradou ovoce do kompotů, koláčů nebo marmelád. Možná si i vy pamatujete, jak vám ji babička podstrkovala do jídel, kam přece podle každého normálního...  celý článek

Češi milují zájezdy all inclusive, ale není na škodu vyjít i mimo hotel

4.5.2017  0:00
Moře i hotel jako z katalogu, prohýbající se švédské stoly, zmrzlina i nápoje, kdykoli dostanete chuť, vlastní lehátko na pláži a to všechno doslova za jedny peníze. Zejména pro rodiny s dětmi...  celý článek

Krkovička na medu, bylinkové quiche a bábovka. Dejte si farmářské menu

2.5.2017  0:54
Sehnat potraviny přímo od farmářů už dnes není tak těžké. Přinesli jste si domů pěkný kousek masa, med nebo třeba bylinky a nevíte, co s nimi? Zkuste si jako my připravit parádní farmářské menu....  celý článek

Po pivu se tloustne, plechovkové je hnusné a další pivní mýty

29.4.2017  0:03
Až budete na čarodějnice zapíjet opečeného buřta orosenou dvanáctkou, asi nad obsahem svého půllitru moc mudrovat nebudete. Ovšem některé z následujících mýtů o našem národním nápoji možná máte...  celý článek

Zahraniční dovolená 2017: ještě dražší Chorvatsko a vyprodané Řecko

26.4.2017  0:00
Ten, kdo se chce letos v létě opalovat v Řecku nebo Španělsku, udělal nejlíp, když si pobyt objednal už v zimě. U těch nejžádanějších zájezdů teď už cestovky hlásí vyprodáno. V Chorvatsku zase...  celý článek

Pudink v hlavní roli. Sladkosti, které se rozplynou na jazyku

25.4.2017  0:02
Jedna z nejobyčejnějších kuchyňských ingrediencí bývá obvykle spojována jen s dětskými svačinkami. Byla by ale škoda nechat pudinku jen tuhle vedlejší roli. Přidejte ho do slavnostních dezertů...  celý článek

Sama uběhla 1840 km přes Írán. Bojovala tak proti strachu Evropanů

25.4.2017  0:00
Její okolí si myslelo, že se zbláznila, když chce sama běžet muslimskou zemí. Čtyřiačtyřicetiletá Kristina Palténová se ale nenechala odradit. Nazula běžecké boty a vyrazila na cestu, která pro...  celý článek

První letošní grilovačka: barevné špízy, hamburger a hodně ostrá žebra

22.4.2017  0:24
I když to vypadá, že jaro se po rychlém nástupu zase vzdalo urputné zimě, pohled do kalendáře dává vědět, že jeho třetina je už za námi. Proč tedy konečně neoprášit gril a nedat si něco pěkně...  celý článek

Pěšky chodí tisíce kilometrů, výbavu počítá na gramy. Jak cestovat nalehko

22.4.2017  0:00
Před dvěma roky se poprvé vydala na svou první velkou cestu. Viktorka Hlaváčková nespěchá, chodí pěšky a snaží se udržet denní náklady pod jedním eurem. Věci v batohu má rozpočítané na gramy a...  celý článek

Chřestová sezona je tady! Jak si užít lahůdku králů?

18.4.2017  9:58
Tato zvláštní zelenina je u nás doma, a ač jí doby budování socialismu příliš nepřály, už se zase tetelí na výsluní. Sezona chřestu je tady a byla by škoda ji nevyužít. Ať už si domů donesete...  celý článek

Vejce, to není jen pomazánka. Poradíme vám, jak naložit s koledou

15.4.2017  0:52
Až se v pondělí vaši kluci vrátí z koledy, najdete mezi čokoládovými dobrotami určitě také spoustu vajíček natvrdo, nad kterými budou koledníci ohrnovat nos. Seberte jim je a zakrátko...  celý článek

Velikonoční pečení: Tvarohový mazanec, skořicový věnec, hot cross buns

11.4.2017  0:12
Co by to bylo za Velikonoce bez sladkého pečiva? Pokud chcete letos překvapit rodinu i návštěvy, zkuste netradiční sváteční recepty. Třeba mazanec, který nepotřebuje kynout, zato je krásně...  celý článek

Co jsme pekly na Jarmark? Bábovku, čokoládový dort nebo mrkvový koláč

8.4.2017  0:22
Druhá dubnová sobota byla letos ve znamení oblíbeného Jarmarku OnaDnes.cz. Vy, kteří jste se za námi vydali do Průmyslového paláce na pražském Výstavišti, jste mohli ochutnat dobroty, které...  celý článek

Vytěžte ptáka na maximum. Z jednoho kuřete máte tři jídla a polévku

5.4.2017  0:43
Když si donesete z farmářského trhu pořádného kuřecího macka, nemusíte se cítit provinile, že stál víc než hubeňour ze samoobsluhy v akci. S jedním ptákem naděláte spoustu parády a tříčlenná...  celý článek

Kafe vás postaví na nohy, ale kávové moučníky vás katapultují do nebe

1.4.2017  0:06
Lahodnou vůni kávy si většina z nás spojuje s příjemnými zážitky, relaxací, odpočinkem, chuťovým zážitkem nebo setkáním s milými lidmi. Byla by ale škoda ji jen pít. Dezerty, do kterých se...  celý článek

Offroad, spaní ve stanu, potok místo vany. Albánie není pro hoteláře

1.4.2017  0:00
V legendami opředené balkánské zemi zná Filip Weber každou zapadlou cestu, „potykal“ si s nimi na motorce i v teréňáku. Ač scestoval pěkný kus zeměkoule, na Albánii nedá dopustit. Nejen pro...  celý článek

Rychlé večeře z mletého masa, při kterých stihnete i zprávy

27.3.2017  0:44
Rodina vyžaduje poctivé teplé jídlo k večeři, ale vám se nechce trávit dlouhý čas u sporáku. Snadná pomoc. Tyhle snadné recepty se budou částečně připravovat bez vaší asistence, takže si klidně...  celý článek

Šťavnatý a jednoduchý lék na jarní únavu? Vitaminový koktejl smoothie

25.3.2017  0:11
Hustý mixovaný nápoj z ovoce, zeleniny a spousty dalších přísad si můžete připravovat k snídani, svačině nebo jako zdravý oběd. Hodí se také po cvičení, kdy vám dodá energii a krásně vás osvěží.  celý článek

Neslyšící učitel procestoval 82 zemí, znakovou řečí se domluvil všude

25.3.2017  0:00
Seán Herlihy od narození neslyší. Díky znakové řeči se ale domluví na celém světě a pořádný kus ho už procestoval. Poznávat cizí země ho nepřestalo bavit ani po dramatických zážitcích z Jižní...  celý článek

Jaro na talíři je zelené, voňavé a má jméno medvědí česnek

22.3.2017  0:36
Právě teď je ta správná doba, kdy si můžeme užívat jedné z nejzdravějších a nejchutnějších bylinek, které u nás rostou. Medvědí česnek je jemnější kamarád svého pěkně nabroušeného jmenovce a...  celý článek

Do Rumunska za párou. Lesní úzkokolejka vozí dělníky a baví turisty

19.3.2017  0:35
Národní park Maramureš s nedotčenou přírodou a průzračnými potůčky je sám o sobě dostatečným důvodem vyrazit na sever Rumunska. Milovníci mašinek by ale neměli minout městečko Viseu de Sus,...  celý článek

Sladké řezy jsou zase hit. Lahodí oku a zvládne je i začátečník

18.3.2017  0:11
K jejich výrobě nepotřebujete žádné zvláštní náčiní, přesto je výsledek vždycky ohromující. Řezy jsou skvělé jako nedělní dezert i jako prezent, když jste pozvaní na návštěvu a nevíte, co...  celý článek

Z největších kasáren střední Evropy u Berlína se staly sovětské Pompeje

16.3.2017  0:00
Z východoněmeckého městečka Wünsdorf jezdil ještě na počátku 90. let pravidelný přímý vlak do Moskvy. V lesích kolem něj se totiž rozkládalo stotisícové sovětské vojenské město, největší kasárny...  celý článek

Co možná nevíte o chlebu. A tři recepty pro ty, kterým doma ztvrdnul

14.3.2017  9:46
Na celém světě je chléb základem jídelníčku a aktérem mnoha rituálů. I u nás vítáme hosty chlebem a solí. Dávno si však nekupujeme jen klasickou šumavu nebo kmínový, bochníků je na výběr tolik,...  celý článek

Opovrhovaná i milovaná. V Marseille žádné umělé kulisy nečekejte

13.3.2017  0:41
Nejznámější francouzský přístav je pro jednoho ušmudlaná díra, pro druhého metropole bohémů. Především je ale Marseille návyková, což může potvrdit i Magdaléna Rejžková. Původně chtěla na stáž...  celý článek

Aztékové věděli, co je dobré. Zdravé dezerty s chia semínky

11.3.2017  0:24
O superpotravině z Latinské Ameriky jste určitě už slyšeli. Možná jste se ale ještě neodhodlali vyzkoušet chia semínka u vás v kuchyni. Tyhle tři okouzlující dezerty jsou nejen vydatné a velmi...  celý článek

Konzervy nebrat! Češi se vracejí do kempů a chtějí utrácet peníze

10.3.2017  0:00
Zapomeňte na chleba s paštikou a vyšisovaný plátěný stan, do kterého zatéká. Domácí kempy zase praskají ve švech a čeština tu zní především. Moderní člověk kempový ale chce za své peníze...  celý článek

Pasta a basta! Rychlé a rafinované variace nejen na špagety

7.3.2017  0:15
Těstoviny nejsou jen obyčejná příloha k omáčce. Samy o sobě představují nekonečnou inspirací, báseň beze slov, ódu na rychlé a jednoduché jídlo, ze kterého se vám bude tajit dech. Zásadou číslo...  celý článek

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.