Na tavené sýry při hubnutí raději zapomeňte
Kdo hubne, měl by přijímat hodně bílkovin, protože působí jako skvělý tlumič hladu. Nejvíc jich...
Pribináček má šestkrát víc kalorií než jogurt
Jogurty jsou výbornou volbou pro toho, kdo chce zhubnout. I v oddělení mléčných výrobků však...
Uzeniny při hubnutí? Naprostá většina se nehodí
Kdo si nedovede představit večeři bez párků, salámu či klobásy, těžko se jich vzdává, když mu lékař...
Muškát: vína s vůní květin
Je to tak trochu nesmysl. Všechna vína mají aroma, všechna jsou tedy aromatická. Některá však mají...
Muškát moravský: velké zklamání
Moravští vinaři nebudou mít radost. Muškát moravský jako odrůda v testu MF DNES téměř propadl....
V uzenáčích se listerie neskrývala
Když test uzených lososů (23. února) odhalil v jednom ze vzorků listerie a následné kontroly...
Tučné ryby mají blahodárný vliv na zdraví
Jez mrkvičku, budeš mít zdravé oči, říká se u nás malým dětem. V přímořských zemích děti...
Většina lososů pochází z farmových chovů
Losos je obdivuhodná ryba. Narodí se v řece, většinu života stráví v moři, ale v dospělosti se...
I pochoutka jako losos může být nebezpečná
Uzený losos je bezesporu delikatesa. Když se povede. Ale pokud ne, může to být riziková lahůdka...
Některé kontaminanty jsou vysoce toxické
V potravinách se občas vyskytují látky, které by v nich být neměly, protože škodí zdraví. Některé...
Listerie je záludná, skrývá se i v lososu
Test lososů, který připravujeme, už přinesl překvapení. Jeden uzený losos z jedenácti vzorků, které...
MF DNES: Listerie se v Česku objevila i v rybách
Po sýrech, lahůdkových salátech a paštikách se nebezpečné listerie objevily i v dalším druhu...
Šumivé víno je stále lepší
Máme dobrou zprávu pro všechny milovníky bublinek. Kvalita šumivých vín je rok od roku lepší. MF...
Žádné testované oříšky nebyly karcinogenní
Vánoce jsou časem ořechů a oříšků. Ty jsou sice zdravé, ale také v sobě skrývají nebezpečí v podobě...
Špatné skladování může zhoršit chuť vína
Šest měsíců na světle a v teplíčku a původně slušné víno se nedá pít. Unikátní test MF DNES v praxi...
Vysoká cena vína není zárukou kvality
Před žádným jiným regálem nejsou zákazníci hypermarketů tak bezradní jako u vína. Stačí si občas...
Mléko je v Česku až na výjimky výborné
Čerstvé, nebo trvanlivé? Většina zákazníků dává přednost mléku z kartonu, které vydrží několik...
Trvanlivé mléko: Žádná chemie v tom není
Na obale mléka najdete spoustu informací, ale zaručeně žádné konzervační látky. Třebaže si hodně...
Nejlepší chleba dělají velké pekárny
Jeden bochník je pěkně klenutý, má nadýchanou vláčnou střídku a příjemně navinulou chuť. Druhý...
Tmavý chléb? Může být i přibarvený
Patříte k těm, kteří si myslí, že čím tmavší chleba, tím zdravější, protože předpokládáte, že tmavý...
Šunky: Téměř polovina by neprošla
Jaké jsou vepřové šunky, které si kupujeme v hypermarketech? Odpověď přináší test MF DNES, který...
Nejlepší je šunka s černými kopýtky
Nejcennější maso z vepře je kýta. Z té se dělá nejoblíbenější masný výrobek -šunka. Ta může mít...
Margaríny jsou lepší než v minulosti
Jaké jsou tuky, které si každé ráno mažeme na chleba? Jsou lepší margaríny, nebo jejich směsi s...
Kvalitní voda nemusí být jen ta balená, říká odborník
Balená, nebo vodovodní? Kdy pít vodu z kohoutku a kdy si kupovat vodu v lahvi? "V místech, která...
Burčák: nenechte se napálit
O tohle "víno na půl cesty" je v posledních letech tak velký zájem, že se na něm snaží přiživit...
Moravské sauvignony mohou směle konkurovat světu
"Moc se mi líbily, všechny mají osobitost," tak zhodnotil soutěžní veltlíny jeden z porotců...
Veltlíny výborně slouží zdraví
Veltlínské zelené, druhá nejrozšířenější odrůda u nás, je v posledních letech tak trochu popelkou....
Výrobci mohou barvivem zakrývat nedostatky
Barviva v potravinách nemají nejlepší pověst. Je jim přičítáno, že vyvolávají alergie, nebo dokonce...
S některými barvivy se musí opatrně, jsou jedovatá
Některá potravinová barviva jsou naprosto "nevinná", jiná přinejmenším problematická, protože na ně...
Bílá cuvée nepřinesla nadšení ani zklamání
Směsky vín nemají na českém trhu dobrou pověst, doba šílených cechovních pohárů a sklepmistrů ještě...
Petr Fejk: Jsem spíš brutální piják
Ředitel Zoologické zahrady v Praze Petr Fejk má víno rád, ale netají se tím, že není žádný znalec....
Kvalitní špekáčky mohou zmizet z trhu
Ministerstvo zemědělství se chystá změnit vyhlášku, kterou před třemi lety zpřísnilo výrobu...
První konzerva: může za to Napoleon
Napoleon Bonaparte v roce 1795 nabídl odměnu 12 000 franků tomu, kdo najde způsob, jak uchovat...
Konzervy: někdy spíš kaše než maso
Představte si, že v regálu jsou vedle sebe dvě konzervy vepřového. Jedna se jmenuje Vepřové maso ve...
Letní abeceda: Potraviny na vašem talíři od A do Z
V létě nikdo nemá chuť se stravovat jako po celý rok. Komu by se chtělo stát u plotny a vyvařovat,...
Jogurtové drinky: Co jsou zač a jak chutnají?
V obchodech se vedle mlék, kefírů a jogurtů v poslední době objevuje stále víc všelijakých lahviček...
předchozí | ... 3 4 5 6 7 8 9 ... | další |