Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hana Večerková

Živé bakterie: Můžete jim věřit

aktualizováno  26. května 2006

Masivní reklama na probiotické mléčné výrobky rozdělila lidi na dvě skupiny. Jedni tvrdí, že jim...

Jogurt a spol. Co mají společného?

aktualizováno  26. května 2006

Jogurt, jogurtové mléko, acidofilní mléko, kefír, smetanový zákys, kysaná smetana, podmáslí, kysaný...

Ve třetině drůbežích řízků byly škodlivé bakterie

5. května 2006

Z drůbežího masa ptačí chřipku určitě nedostaneme, uhnat si střevní potíže, nebo dokonce onemocnět...

Müller Thurgau: Skromné víno

21. dubna 2006

Odrůda, která se spíš drží skromně v pozadí, potvrdila svou pověst. Nijak velký zážitek ve sklenici...

Ladislav Špaček: Víno si zaslouží kulturní přístup

21. dubna 2006

"Udivují mě ty Hukvaldy; člověk by řekl, že na severní Moravě nikdo neumí pěstovat víno. Ale tohle...

Vejce: Vynikající i nepřijatelná

7. dubna 2006

Zdá se, že pro vajíčka z dnešních obchodů neplatí rčení "podobá se jako vejce vejci". Pod skořápkou...

Mražené ryby: Hodně drahá voda

24. března 2006

Dostali jste chuť na rybu? Z mrazáku vyndáte půlkilový balíček aljašské tresky; pro dva by to mělo...

Drůbežího masa se bát nemusíme

17. března 2006

V Evropské unii se dnes vyrábějí nejbezpečnější potraviny na světě. Prohlásil to minulý týden v...

Levná piva: Lepší, než se čekalo

3. března 2006

Říká se jim podpiva, pivoj, pivolín… a neprovází je dobrá pověst. Neprávem. Nízkostupňová piva z...

Když pivo voní jako mokrý pes

3. března 2006

Nepotřebujete někoho do poroty? Takovou otázku jsme slyšeli při přípravě testu piva často....

Zákazníci, nedejte se hypermarketům!

24. února 2006

Loňský rok byl rokem kontrol hypermarketů. Na povrch vypluly plesnivé salámy omývané octem,...

Test cuvée: Skvělý výběr

17. února 2006

Máte rádi červené víno a netrváte na tom, že musí být odrůdové? Pak máte v obchodech z čeho...

Sommeliér: Červené víno je třeba k pití připravit

17. února 2006

Není nic horšího než přinést lahev z obchodu domů, na chvíli ji dát do ledničky a hned pít....

Cereálie: K ideálu mají daleko

10. února 2006

Když se po roce 1989 objevily v českých obchodech snídaňové cereálie, odborníci jásali: Konečně...

Dobrá přilba nemusí být drahá

6. ledna 2006

Pokud patříte k těm šestapadesáti procentům rodičů, kteří ještě nepořídili svým lyžujícím potomkům...

Šampaňské: vznešené víno pro šťastnou chvíli

2. ledna 2006

Šampaňské je nebezpečné: komu jednou zachutná, těžko se může vrátit k přeslazeným sektům za stovku...

Čím si připít o Vánocích

23. prosince 2005

Když loni redakce testovala šumivá vína té nejlevnější kategorie z hypermarketů, rozdala 16...

Sommelier: Červené víno při pokojové teplotě trpí

16. prosince 2005

O vánočních svátcích hojnosti se nemusíme omezovat ani v pití. Jen bychom se měli držet několika...

Sommelier doporučuje: Jaké víno na Štědrý den

16. prosince 2005

Sommelier Ivo Dvořák vybral k tradičním i méně obvyklým vánočním pokrmům nejvhodnější vína. Přidal...

Mleté maso zdraví neuškodí

25. listopadu 2005

Chcete kvalitní balené mleté maso? Dávejte si pozor, kde ho kupujete. Test MF DNES ukázal, že...

Levné prostředky na nádobí myjí draze

11. listopadu 2005

Jedna litrová lahev prostředku na mytí nádobí může stát deset korun, druhá osmdesát. Hodně velký...

Potravinové náhražky: Nenechte se klamat

4. listopadu 2005

V obchodech přibývá potravin, které nejsou tím, zač se vydávají. Kvalitnější a dražší surovina je v...

Test sýrů: Někdy tučnější, jindy málo zralé

14. října 2005

Patříte k těm, kteří se vysokotučným sýrům vyhýbají jako čert kříži? A v obchodech hledáte jen ty,...

Sýr jako munice do lodních kanonů?

14. října 2005

Český eidam má původ v holandském edamu. O něm se tak trochu škodolibě říká, že za svou popularitu...

Pálava prokázala své kvality

23. září 2005

Kvalita tuzemských vín se stále zlepšuje, ujišťují nás vinaři. A mají pravdu. Ukazuje se to i v...

Piva pro řidiče se už dají pít

9. září 2005

Skalní pivaři jím opovrhují, přesto má své příznivce, kterých navíc rychle přibývá. Dnešní...

Zmrzlina: vzpomínky na dětství

19. srpna 2005

Zmrzlina je pro většinu z nás spojena s dětstvím. Vzpomínky na upatlanou pusu od eskyma (dříve...

Mražené krémy - tradice i novinky

19. srpna 2005

V českých obchodech je k mání nepřeberné množství zmrzlin a nanuků. Do jakých skupin se dají...

Čech je v zásadě velice nenáročný host

5. srpna 2005

České hospody se za poslední léta hodně změnily k lepšímu. To tvrdí prezident Národní federace...

Rosé: Víno pro letní pohodu

15. července 2005

Růžové víno patří k létu stejně jako jahody nebo meloun. Letošní letní nabídka je obzvláště štědrá....

Růžovému sluší lehká letní jídla

15. července 2005

Rosé, růžové, růžák... je ideálním průvodcem pikniků a zahradních slavností. Hodně lidí si myslí,...

Voda z kohoutku porazila kojeneckou

8. července 2005

Mnoho lidí považuje balenou vodu z obchodu za kvalitnější a bezpečnější než vodu, kterou si doma...

Balené vody mají nová pravidla

8. července 2005

Víc než rok platí nová vyhláška pro balené vody, která měla vnést trochu jasu do značně nepřehledné...

Klobásu na gril? Jedině bílou

17. června 2005

Český špekáček má už pár let konkurenta: grilovací klobásu. Na rozdíl od typické tučné pochoutky...

Coly a džusy: Až příliš sladké pití

10. června 2005

Kolik cukru vypijeme v jednom litru džusu nebo coly? Sotva by někdo z rodičů dal dítěti ke svačině...

Masný výrobek bez masa

27. května 2005

Když se výrobek nazývá masný, musí obsahovat nejméně padesát procent masa. Potud logika věci i...